Романтичний тур «Замок — музей «Радомисль»

Романтичний тур «Замок — музей «Радомисль» 

Відправлення:  10.00 пл Перемоги.

вартість — 300грн.

(вхідний квиток 150грн./70грн.), обід у Трапезінй — 85/75грн

1365155228_f-1204175638392_radomyishl1radomyshl_04

Унікальний історико-культурний комплекс розташувався у мальовничому місці – між найчистішим озером Поліського краю і річкою Мики. Замок Радомисль — перлина стародавнього королівського шляху «Віа Регія», що з’єднував вісім європейських країн — Франція, Нідерланди, Німеччина, Польща, Литва, Білорусь і Україну.

Середньовічний замок в Радомишлі не так давно було реконструйовано, а саме у період з 2007 по 2011 роки, завдяки чому вдалося відтворити автентичний інтер’єр 17–19 століть. Варто згадати про те, що основою для цього замку послужив старий млин¸ який було зведено у 1902 році. При зведенні історико-культурного комплексу було встановлено, що будівля 20 століття знаходиться на останках більш давньої споруди. Як пізніше з’ясувалося, це була паперова фабрика, побудована у 1612 році. Засновником цієї «папірні» був відомий релігійний і громадський діяч того часу, просвітитель, архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький. Вже у наш час за відновлення історико-культурної пам’ятки прийнялася Ольга Богомолець. Територія відрізняється своєю доглянутістю. На ній можна знайти велику кількість різноманітних тварин і птахів, повсюди б’ють водні ключі і висаджені рідкісні рослини.

63f-1710144740радIMG_3546vdz1zamok_radomisl_61Turizm_Radom_5Відтворений інтерьєр Лаврської папірні 1612 рокуи4

Папірня комплексу «Замок Радомисль» Ця фабрика була побудована у 1612 році монахами Києво-Печерської лаври. Вони дуже ретельно вибирали місце для зведення. Враховувалося все до дрібниць. Особлива увага приділялася ландшафту, щоб у разі нападу зуміти захиститися. Таку відповідну територію знайшли у Радомишлі. Це була скеля, з усіх боків оточена водою. Завдяки цьому під споруду неможливо було здійснити підкоп. За кілька десятків років нікому так і не вдалося захопити паперову фабрику. Під кінець її існування це зробили свої ж під проводом Богдана Хмельницького. Після цього фабрика була зруйнована і простояла нікому не потрібною протягом кількох століть.

 Музей домашньої ікони у «Замку Радомисль» є єдиною у світі обителлю домашніх ікон 17–20 століть. Ольга Богомолець зібрала за 15 років більш ніж 5000 ікон з усіх куточків країни. На даному етапі всі вони знаходяться на стінах замку, вражаючи своєю красою та унікальністю. Намальовані вони були великими іконописцями і звичайними майстрами. Ці люди не брали за основу певні стереотипи і канони, а користувалися лише своїм поглядом на духовний світ. Ікони у різних регіонах нашої країни, безумовно, відрізнялися між собою як манерою виконання, так і кольорами, використаними на полотні. Ще однією відмінністю домашніх ікон були людські риси, які були властиві практично будь-якому святому.

В домі українця образи були чимось особливим, їх дуже шанували, а тому різні ікони можна було віднайти на старих скринях, віконних ставнях, та інших побутових речах. З Богом починали день, нову справу, з Богом трудилися, виховували дітей і заплющували на ніч очі зі словами молитви на вустах. То, можливо, нам варто час від часу звертатися до наших витоків, шукати правди в нашій історії, традиціях і вірі. То може варто нарешті осягнути, що ми – потомки Великого Народу, що Господь завжди поруч, лише треба Його впустити у своє життя і тоді Він перебуватиме в Нас, а Ми в Ньому!

wheblp0v38и2 и1

Ландшафтний парк комплексу отримав таку популярність, що приваблює своєю красою усіх відвідувачів. На його території було відкрито кілька підводних джерел і ключів. Після певних досліджень вода в них була визнана придатною для вживання. На території ландшафтного парку є унікальні різновиди рослин, які виведені штучно. Також увагу привертає велика різноманітність тварин, яких можна зустріти на території замку. 

95-03image-132500и6л10_7e27c_fdc5df2f_XL428159436_5c03e93f130903010120_5

Обед в Трапезной — здесь Вас угостят замечательным обедом, который готовят в огромной печи на дровах по старинным рецептам. Настоящий украинский Борщ, кулеш, жаркое в горшочках, запеченая рыба и конечно же узвар или травяной чай ингредиенты которого собраны в экологически чистом месте.

2691c3bd2c3rad_trap