Шафрановий тур у Закарпаття! Долина Крокусів! Автобусний тур вихідного дня. 28.03

Воловець — Пилипець — Шипіт — Синевір — Келечин — Сойми —  Колочава — Мукачево — Косино — Чинадієво 

Четвер 19-30 м. Київ, ст. метро Житомирська — Збір групи та посадка в автобус євро класу.

20-30 зупинка та посадка туристів в м. Житомир заправка БРСМ

 П’ятниця: 08.00 Прибуття у  с. Воловець та поселення у вибраний готель. Розселення проводится у приватних міні-готелях «Грінвіч», «Едельвейс» (номери з усіма зручностями)

Готелі розташовані серед Карпатських гір на висоті 500 м. над рівнем моря. Навколо гори, ліс, чудове повітря. Готелі мають альтанки та мангали. Поруч знаходяться гірськолижні курорти Пилипець, Подобовець.

Сніданок. Виїзд на екскурсію: Колочава — Долина Крокусів. Гірськолижний комплекс «Пилипець«,  Водоспад «Шипіт», мінеральні джерела Келечинська та Соймівська вода,  підйом на панорамному підйомнику на оглядовий майданчик гори Гимба (1491 м.).

Відправлення на Екскурсію в село Колочава — центр 10 музеїв. 

У кінці березня- квітні колочавський музей — скасен «Старе село» потопає в фіолетових квітах. Щовесни тут спостерігається унікальне природне явище — масово зацвітає рідкісна рослина – Шафран Гейфеля. Шафран Гейфеля перебуває на межі зникнення. Його занесено до Червоної книги України. Подивитися на цвітіння рідкісного шафрану з’їжджаються туристи з усіх усюд.

Оглядова екскурсія по історичному центру села Колочава – захоплююча екскурсія по музею — скансену архітектури та побуту Закарпаття «Старе село», де розташовано понад 50 експозиційних об’єктів-садиб. Ви познайомитеся із особливими умовами проживання колочавців 100 років тому, спробуєте самотужки відкрити хату дерев’яними ключами, порубати ручною пилою деревину, написати літеру грифликом на кам’яній дощечці, посидіти у старовинній сауні, сфотографуватися на гусці чи біля останнього опришка Карпат, відчути себе в’язнем в угорській тюрмі…

Далі екскурсія по єдиному в Україні музею історії вузькоколійної залізниці «Колочавська вузькоколійка», який складається з раритетного діючого паровозу, дрезини, вагончика-офісу, швидкої допомоги і 10 вагонів, наповнених автентичними експонатами. За додаткову плату можливе катання на дрезині. На завершення — екскурсія в Бункер Штаєра (УПА).

Дегустація Колчавських Наливок та обід в Чеській Жандармерії.

Еко-парк «Долина вовків»

Сотні людей їдуть на Закарпаття до унікальної «Долини вовків». Спочатку тут знайшли притулок лише декілька вовків. Але згодом притулок перетворився на центр надання допомоги та реабілітації і іншим тваринам. Тепер тут живуть Олені, поні, верблюд, віслюк, тигри та навіть бізони. До речі в них зараз справжній бєбібум. Нещодавно народилося маленьке оленятко та дитинча в бізонів.

Пилипець — гірськолижний курорт розташований в Закарпатському районі на висоті 750м. над рівнем моря. Пилипець привертає любителів літнього відпочинку  і любителів зимового відпочинку, гірськолижників і сноубордистів. Гора Гимба -1497 метрів, частина полонини Боржава, обладнана трьома підйомниками. Зверху відкривається чудовий краєвид на Карпати.

 

Посеред смарагдових Карпат, поблизу села Пилипець біля підніжжя гори Гимба, розкинувся чарівний водоспад Шипіт, який відносять до одного з семи чудес української природи.

Із самої глибини землі на схилі гори Великий Верх (висота 1598 м) пробивається невеличкий струмочок Плошанка. Його води несуть в собі свіжість і прохолоду. Спадаючи декількома неповторними каскадами з чотирнадцятиметрової висоти кришталева та прозора вода розбивається об каміння утворюючи мільярди яскравих крапель, які виграють на сонці дивовижними барвами у променях і породжують мелодійний шепіт водоспаду Шипіт.

Дегустація Соймівської та Келечинської мінеральних вод.

Цілющі води «Соймівського джерела» насичені багатьма мінералами, найбільше кальцієм та залізом, які необхідні людині для активного росту та для профілактики захворювань опорно-рухового апарату.
Джерела мінеральної води «Сойми» – це подарунок природи для пацієнтів, які страждають на:

  • виразкову хворобу шлунка з різними рівнями кислотності;
  • гастрити або гастродуоденіти;
  • захворювання печінки та жовчних шляхів;
  • залізодефіцитну анемію;
  • дисфункцію кишківника;
  • захворювання жовчного міхура та підшлункової залози;
  • цукровий діабет; ослаблення імунного стану організму;
  • порушення мінерального обміну;
  • брак кальцію в організмі.

Також воду «Сойми» вживають із профілактичною метою в період активного росту дітей та підлітків. Одне з джерел мінеральної води «Сойми» знаходиться поруч із автомобільним шляхом «Воловець – Міжгір’я».

Келечинське родовище одне із найбільших на Україні родовищ залізистих мінеральних вод.

Особливістю хімічного складу холодної вуглекислої залізистої маломінералізованої гідрокарбонатної кальцієвої, магнієво-кальцієвої води Келечинська є високий вміст карбонатного заліза (від 15 до 30 мг/л при мінімальній добовій потребі заліза 120 мг), а також інших важливих для організму мікроелементів, зокрема кальцію і магнію із оптимальним їх співвідношення

В Карпатах місцеве населення називає їх буркутами, на Кавказі — нарзанами, в Монголії — аршанами, що означає «богатир-вода».

3 день. Субота 8:00 — Сніданок. Виїзд на екскурсію с. Чинадієво — Замок Шенборнів,Термальні води Косино, або Берегово. Дегустація вин в с. Берегово.

Замок Берегвар, або в минулому Мисливський замок Шенборнів, а в наші дні — санаторій «Карпати» — один з найкрасивіших пам’яток України.

Цей палац був побудований графом Ервіном Фрідріхом Шенборн у 1890—1895 роках. Коло палацу був розбитий чудовий сад-дендрарій (нині Парк санаторію «Карпати») із декоративним озером у центрі. Сам мисливський замок побудований у неоромантичному стилі, що поєднує романські та готичні мотиви. Оригінальність палацу ще й у тому, що він має 365 вікон (кількість днів у році), 52 димоходи (кількість тижнів у році) і 12 входів (місяців). Замок прикрашений багатим декором (барельєфи, флюгери, вітражі) на тему родової геральдики графів Шенборнів; діє баштовий годинник з курантами. У палацовому парку встановлені закладний пам’ятний знак (з написом угорською мовою) і дві скульптурні композиції — «Олень» і «Ведмедиця з ведмежатком». Обриси викопаного наприкінці XIX століття ставка (за задумом власника парку) умовно відтворюють карту Австро-Угорської імперії.

В глибині саду можна знайти Джерело Краси. Якщо в ньому вмитися, довго не будете старіти. Це не легенда, так як серед дерев причаївся бювет з цілющою мінеральною водою, насиченою корисними речовинами. Тому Джерело Краси вабить не тільки туристів, але і любителів санаторного відпочинку, які приїжджають в ці краї зміцнити власне здоров’я.

Як то кажуть, у кожного пристойного замку обов’язково повинна бути своя легенда і, само собою, привид. І замок Шенборнів в цьому ряду не є винятком. Існує досить відома легенда, що оповідає про графа Шенборна. За переказами граф з маніакальною наполегливістю перевіряв свою дружину на відданість і влаштовував їй різні випробування. Графиня з честю витримала всі його перевірки, але одного разу терпіння її лопнуло, і вона кинула чоловіка. Але після смерті душа графині не знайшла спочинку, і тепер по замку бродить привид жінки в чорному вбранні …

Термали Косино

Далі по програмі відвідування знаменитих на весь світ термальних басейнів Закарпаття в с. Косино. На території комплексу «Термальні води «Косино »розміщені п’ять басейнів, три з них термальні. Температура в термальних басейнах +41 ° C. Термальні води в селі Косино, за складом, є унікальними не тільки в Україні, а й у всій Європі за винятком води, якій лікуються у всесвітньо відомому санаторію «Гайдусобосло» (Угорщина).

Також на території комплексу працює 7 різних саун, 30хв перебування в яких входить в вартість вхідного квитка.

7 унікальних саун зібрано в одному місці, аналогів яким не існує.

  • Евкаліптова сауна (аромат евкаліпта стимулює імунітет, допомагає швидко відновитися після хвороби.)
  • Соляна лисяча нора (сіль за своїм складом найбільш близька до плазми людської крові. Вдихання соляних парів в сауні сприяє постачанню в організм цінних мікроелементів і мінералів запобігає виникненню алергії, продовжує молодість шкіри, сприяє очищенню тіла від токсинів.)
  • Трав’яна сауна (відвідування трав’яної сауни позитивно впливає на стан шкіри та волосся. Дуже позитивно сприяє на дихальні шляхи та покращує кровообіг. Аромати гірських трав сприяють розслабленню організму і покращують сон.
  • Римська сауна (Позитивно сприяє на серцево-судинну і ендокринну систему, а також на суглоби та м’язи.
  • Турецька сауна – Хамам (в першу чергу розслаблення організму, заспокоєння нервової системи. Після відвідування хамаму покращується сон, проходять неврози, мігрені, занепокоєння. Також покращується загальний стан організму та підвищується настрій.
  • Угорська сауна (суха сауна сприятливо діє на людей, які страждають на ішемічну хворобу серця, діабет, підвищений хлорестерин, або високий тиск. Родзинкою угорської сауни є піч кам’янка, в якій розпечене відро з камінням кожні 5-ть хв. Опускається в бочку з пивом, наповнюючи сауну ароматом хліба та хмелю.
  • Крижана печера ( охолоньте після відвідування саун. Температура в крижаній печері близько – 25градусів)

На останок Дегустація вина — Старовинні винні підвали є однією з родзинок цього регіону.

У винному погребі гостей пригощають смачними напоями. Тут можна почути про історію та традиції виноробства у Закарпатті погуляти по середньовічним залам та навчитися відрізняти справжнє вино від підробки

19.00 повернення в готель. вечеря.

4 день. Неділя. 8.30 Сніданок. Звільнення номерів. Відправлення у Львів.

Зустріч з Екскурсоводом. Прогулянка історичними місцями Древнього міста.

Вільний час у Львові

У Львові є дуже багато цікавих місць, памятників, музеїв, кав’ярень…

Тому пропонуємо ознайомиться з життям цього дивовижного міста, помилуватися його казковою архітектурою. Ви подаруєте собі незабутні враження від відвідування колоритних і вже таких відомих закладів старого міста, як «Криївка»«Антикризова кнайпа», «Під Сіньою Пляшко», «Гасова Лямпа»

17:00  Виїзд додому.

Прибуття додому о 22.00-23.00 годині (орієнтовно)

Вартітсь туру: 4100грн з людини, Номера зі зручностями.

  • Дітям до 12 років знижка 100 грн.

У Вартість входить:

  • — проїзд Житомир-Воловець-Житомир;
  • — проживання в номерах з умовами;
  • — харчування: 3 сніданка, 2 вечері;
  • — Дегустація вин;
  • — послуги супроводжуючого;
  • — медична страховка;

Додатково:

  • Термали Косино — 500 грн — 3 години;
  • Трансфер + екскурсовод  — 300 грн.
  • Підйомники Пилипець -від 150грн Джипінг від 450грн (залежить від кількості людей в авто)
  • Вхідні квитки на екскурсійні  об’єкти: Колочава — 150грн (діти — 80грн); Долина вовків — 80грн (50грн діти) Замок Паланок — 50грн; Замок Шенборн — 50грн, Шипот — 20грн,
  • обід;
  • сувеніри.

Для гарного відпочинку Ви маєте взяти з собою теплі речі, зручне взуття, паспорт (або документ, що посвідчує особу), купальні костюми для Термалів, парасольку та гарний настрій.

Фірма залишає за собою право міняти місцями екскурсії та час їх проведення.

Ми не несемо відповідальності за погодні умови та стан доріг.

Туристи в стані алкогольного сп’яніння, які заважають  іншим відпочивати, залишають автобус без повернення коштів.